De volksdansgroep is van start gegaan in 1974 met een aantal dames van de K.V.O. (Katholieke Vrouwen Organisatie) die graag een dansje
wilden maken. In 1991 werd een gemengde volksdansgroep opgericht met de naam “’t Akkedeert”.  Inmiddels bestaat die ook al 17 jaar.
Onze club bestaat dus eigenlijk uit twee groepen, ieder met z’n eigen repertoire. De dansgroepen oefenen apart maar treden
vaak gezamenlijk op en dat akkedeert goed.  In totaal zijn we met 27 dansers en danseressen in de leeftijd van ± 50 – 75 jaar.
We zijn begonnen met Nederlandse dansen maar door de jaren heen en met veel oefenen dansen we nu de hele wereld rond zoals Israël,
Roemenië, Joegoslavia en Amerika om zomaar iets op te noemen.  Ook enkele line – dansen en inter-actieve dansen waarbij publiek wordt uitgenodigd om mee te doen zitten in ons repertoire. Bij die verschillende landen hoort ook verschillende kleding. Afgelopen voorjaar presenteerden we onze nieuwe, sjieke volksdanskostuums tijdens de volksdansavond van KVO – kring Tilburg.  Bij nederlandse dansen dragen we vaak boerenkleren en klompen en de typisch brabantse muts.

Elk voorjaar treden we op tijdens de volksdansavond van de KVO – Kring Tilburg. Daarnaast verzorgen we regelmatig op verzoek optredens in verzorgingshuizen,  tijdens vakantieweken, met jubilea en natuurlijk ook bij udenhoutse activiteiten zoals Unentse Mèrt, Kersttocht e.d.
Ook treden we op bij onze eigen leden als die een jubileum of iets dergelijks te vieren hebben of we gaan op uitwisseling naar een collega - dansgroep.
We beleven vooral veel plezier aan het volksdansen.